Sladké

 

Pavlova je moje srdcová záležitost. Peču ji už nějaký ten pátek a na tisíc způsobů. Základem je velmi jednoduchý sněhový korpus, který je doplnění o šlehačku a ovoce. Tentokrát jsem zvolila tradiční kombinaci chutí skořice a jablek. Skořici, obvzlášť v zimním období, bych nasypala snad úplně všude. Pokud kupujete skořici, určitě sáhněte po...

Recept na tyto sušenky vznikl jednou, když jsem měla velkou chuť něco upéct pro děti ke svičině. Měla jsem poměrně přesnou představu, jak mají vypadat i chutnat, ale při důkladném prozkoumání kuchyňských zásob, jsem zjistila, že vlastně nic ze surovin nemám doma. Tak jsem začala, jak už je mým zvykem, když nutně něco potřebuji upéct, improvizovat....

Už je to nějaký pátek, co jsem chtěla dělat domácí tyčinky. Myslela jsem si, že to nic není, ale ukázalo se, že celkem je. Na internetu najdete spousty receptů, ale většinou se mi nezdály moc zdravé, a protože to byl hlavní požadavek, který jsem měla, tak jsem začala zkoušet a experimentovat sama. Byl to měsíc nebo dva, kdy z toho...

Pro levanduli mám slabost. Asi jste si toho už všimli podle množství levandulových receptů tady na blogu. Každou sezónu dělám z levandulové úrody sirup a zbytek květů nasuším. Celý rok pak můžu péct tyhle sušenky. Všude, kam je přinesu, sklízí úspěch. Když jsem je jednou prodávala na food akci, vyprodaly se úplně první a na někoho se ani nedostalo....

Zmrzlina k létu prostě patří. Tato je navíc jednoduchá, rychlá, dobrá a zdravá. Já jsem zvolila banánovo - čokoládovou kombinaci s mandlovým mlékem, ale pokud máte jiné chuťové preference, klidně experimentujte. Protože je zmrzlina s mandlovým mlékem (recept zde), tak je i veganská, ale určitě bude skvělá i s kokosovým nebo rýžovým mlékem. Hořké...