Polévky

 

Další z řady rychlých večeří, která není náročná na přípravu, ale všichni ji budou milovat. Když jsem ji dělal poprvé, měla jsem trošku pochybnosti, jestli ji budou jíst děti. Nejenom, že ji jedly, ale dokonce si dvakrát přidaly. Takže prošla i nejpřísnějším hodnocením více než úspěšně. Celer se nejčastěji používá do vývarů, základů omáček, pod...

Další rychlý recept na polévku, která vás pěkně zahřeje. Na podzim vlastně téměř nic jiného než polévky nevečeříme. Snažím se je různě obměňovat a modifikovat, aby byly pokaždé trošku jiné. Nejraději mám zeleninové krémy, když je uvaříte hodně husté, jsou skvělé i jako oběd.

Podzim je pro mě polévkové období. Když přicházíme k večeru domů, tak si nejčastěji dáváme právě horkou polévku. Tato pórková je moje oblíbená, je plná vitamínů, zasytí, a navíc je hotová během chvilky. Červená čočka polévku příjemně zahustí, takže není nutné používat mouku, takže je bezlepková, a přitom krásně hustá. Ať Vám chutná.

Spojení asijské kuchyně a ryb je mým favoritem už hodně dlouho. Na vývar používám nejčastěji lososí hlavy, ale klidně můžete použít i jinou rybu. Nemusíte ani nutně používat hlavy, ale klidně i ořezy z filetování. V Oceanu 48 mají lososí hlavy i ořezy doslova za pár korun, takže doporučuji vyrazit tam. U Měnínské brány je taky skvělá rybárna, kde...